güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Önce İzin Sonra İptal

ADD Bandırma Şubesi tarafından Lozan Antlaşmasının 97. yılı nedeniyle basın açıklaması yapılarak Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek törene izin verilmemesine tepki gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2020 02:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 02:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Önce İzin Sonra İptal

ADD Bandırma Şubesi tarafından Lozan Antlaşmasının 97. yılı nedeniyle basın açıklaması yapılarak Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek törene izin verilmemesine tepki gösterildi.

ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, düzenlenen basın toplantısında açıklama yaparak" sadece Lozan antlaşmasını kutlamak isteyen Türkiye'nin en büyük ve en etkin demokratik kitle örgütüne yapılan bu uygulama ve müdahale bizim büyüdüğümüzün ve bizden bazı odakların çekincelerinin kanıtıdır" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye davet edilen ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat yaptığı açıklamada şunları söyledi. "24 Temmuz 1923'de imzalanan, Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cephaden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştı. Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa'da vurgulanan ve " değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen" niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.

Son yıllarda; yalan ve sahte tarih yazma gayretleri hız kazanmıştır. Lozan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve yol arkadaşı İsmet İnönü'ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar bu nedenledir.

Lozan, Cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız.

Lozan'ın 97. yıldönümünde; Büyük Atatürk'ün İsmet İnönü'nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan'a ve milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Uyarıyoruz; Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Atatürk'ün kurduğu milli devletin tasfiyesidir. Orta çağ karanlığına teslim olmaktır. Hilafet ve saltanat heveslilerine biat etmektir. Bu emperyal oyunlara karşı, herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz.

Bugün burada Lozan Barış antlaşmasının 97. yıldönümünde, bu antlaşmanın Cumhuriyetimiz için önemini konuşmak ve antlaşmada emeği bulunan başta Gazi Mustafa Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm emeği geçenleri yad etmek için bir arada olmak istedik. Ancak tüm yurtta eş zamanlı etkinlik şeklinde kutlamak isteyen derneğimize yasaklama yolu ile olan zihniyeti kınıyorum. Sadece Lozan antlaşmasını kutlamak isteyen Türkiye'nin en büyük ve en etkin demokratik kitle örgütüne yapılan bu uygulama ve müdahale bizim büyüdüğümüzün ve bizden bazı odakların çekincelerinin kanıtıdır.

Bağımsızlık belgemiz olan Lozan Barış antlaşması anma töreninin engellenmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. 5 gün önce törenlere müsaade edenlerin bunu iptal etmesinin anlaşılır bir yanı olamaz. Bu karar, tarihin sayfalarında yer alacak ve Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin savunucusu bizler tarafından unutulmayacaktır.  /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.