güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Soru Önergeleri Meclise Damga Vurdu

Kasım ayı Bandırma Belediye Meclis toplantısı Av. Tolga Tosun başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2020 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2020 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Soru Önergeleri Meclise Damga Vurdu

Kasım ayı Bandırma Belediye Meclis toplantısı Av. Tolga Tosun başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, meclis maddelerinin görüşülmesi öncesinde son bir aydaki çalışmaları anlattığı sunumunda geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.

İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileklerini ileten Başkan Tosun,  “Bandırmamızın medarı iftiharı 911 Arama Kurtarma Derneğini deprem sonrası hemen İzmir’e intikal ettirdik. Türkiye’nin her yerinden ekipler olay yerine gitti. Bende Cumartesi sabah yola çıktım. Bizim ekibimiz, yıkılan Rıza Bey Apartmanında çalışıyordu. 911 Arama Kurtarma Derneği tecrübeli olduğu için burada önemli sorumluluklar üstlendi. Arama kurtarma ekibimize sahip çıkacağız, onları daha da güçlendireceğiz. Bandırma’da eski yapımız çok. Bunların tespiti yapılacak, toplanma alanlarını gözden geçireceğiz. İnşallah deprem olmaz, olursa da hazırlıklı olmamız gerekiyor.” dedi.

Yılda 72 Bin Litre Süt Dağıtacağız

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye tarafından başlatılan Bansüt projesi hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Süt dağıtımına başladık, ayda 6 bin litre, yılda 72 bin litre süt dağıtacağız. Ayın 12’sinde Büyükşehir meclisini burada ağırlayacağız. Bu yıl Cumhuriyet Tenis Turnuvası düzenledik, turnuvaya 88 kişi katıldı. Tenis, pandemi günlerinde yapılacak en iyi spor. Sürekli Bandırma’da denetimler yapıyoruz. Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ile hep birlikte alanlardayız. Her gün 40-50 kişi koranavirüse yakalanıyor. Meclis üyelerimiz içinden de koronaya yakalananlar var. Bu yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor. Pazartesi pazarının 26 giriş-çıkışı var. Şehir içi pazar olması nedeniyle denetleyemedik, çok uğraştık ancak olmadı. 2 semt pazarımız kontrol altında. Giriş çıkışlar kontrol altında ve sokaklar geniş olduğu için burada kontroller sağlıklı yapılabiliyor. Sağlık işleri, Temizlik işleri, başkan yardımcılarımız salgınla mücadeleye devam ediyor. Okullarımızı, parklarımızı her yeri temizliyoruz. Hijyen olmadan hiç bir şey olmuyor.” dedi.

275 Çocuğa 1 Yıl Ücretsiz İnternet

Türkiye genelinde pandemi nedeniyle devam eden EBA Uzaktan Eğitim Sistemi nedeniyle tablet ya da internet bağlantısı olmayan öğrenciler için düzenlenen kampanya ile Bandırma’da 275 öğrenciye 10 ay süreyle ücretsiz internet imkanı sağladıklarını ifade eden Başkan Tosun, “Gümrükte tabletler tutulduğu ve temin edemediğimiz için tablet kampanyamızı internet ile değiştirdik. 275 çocuğumuza 10 ay boyunca internetlerini karşılamak için taahhüt imzaladık. Toplam maliyet 275 bin lira.  Şimdi de tabletleri bulmaya çalışacağız” dedi.

Başkan Tosun’un konuşması ardından gündem maddelerine geçildi.

Özgün" Depreme Hazırlıklı Mıyız?

AK Parti Grup Sözcüsü Zeynep Özgün, deprem konusunda gündem dışı bir konuşma yaparak Bandırma’nın depreme hazırlıklı olup olmadığını sordu.  “Deprem senaryo çalışmaları yapmalıyız, riskli bölgeler tespit edilmeli, ekipler nereden gelecek bilmeliyiz. Depreme hazırlıksız yakalanmamalıyız.  Sunullah, Ordu Caddesi boyunca buradaki binalar eski binalar. Sokaklar dar, olası bir depremde Allah korusun yıkılma olursa ekipler nasıl yol alacak?” dedi.

Başkan Tolga Tosun ise AK Partili Özgün’e cevaben , “ Deprem konusunda çalışma yapmalıyız. Sunullah, Hacıyusuf, 17 Eylül eski yapılar yoğun. Sizden ricamız, Bandırma’ya AFAD şubesi kurmamız gerekiyor. Bir çok ilden büyük bir ilçeyiz. Büyükşehir olmamızdan kaynaklı AFAD Balıkesir’de. AFAD kurulmalı, biz de 911 gibi derneklerimize destek vereceğiz, eğitimler alacağız.” dedi.  Başkan Yardımcısı Metin Ok ise , “Biz deprem konusunu araştırdık, bize her şeyin böyle bir durumda AFAD’ın sorumluluk alanında olduğunu söylediler. Biz de Balıkesir merkeze 100 kilometre uzaklıktayız dedik. Bir birim kurun dedik. Biz de konuyu milletvekillerine ilettik. Bunu çözecek olan hükümettir. 81 ilin dışında AFAD yok. Bu taşın altına sizlerde el koymalısınız. İçişlerine bir yazı yazdık, AFAD’ın bir birimi kurulmasını istedik” açıklamasında bulundu.

AK Parti'den Üst Üste Önergeler Meclisi Gerdi

Meclisin gelen evraklar bölümünde AK Partili meclis üyeleri Belediye Meclisi’ne 4 farklı soru önergesi sundu. Önergelerde 2016-2017-2018-2019-2020 yıllarında Bandırma Belediyesi’nin içinde bulunduğu iştirakler, bu iştiraklerdeki yönetim payları, yöneticiler, bu yöneticilere varsa verilen maaş, prim, ikramiye gibi ödemeler, varsa kiralanan araçlar ve bu araçların nereden ne kadar kiralandığı ve ihale yapılıp yapılmadığı, Belediye’nin bu yıllarda proje hazırladığı dernek, vakıf ve vb. yerler ile bu projelere harcanan ödenekleri içeren soru önergeleri yöneltildi. Başkan Tolga Tosun önergelerin okunmasının ardından “Zaten her yıl Belediye bütçesinde bunlar detaylı olarak yer alıyor ve müfettişlerce de incelenip onaylanıyor. Ayrıca Belediye’de hesapları inceleyen tüm komisyonlarda her partiden olduğu gibi Ak Parti’den de üyeler var. Bunları sizler de biliyorsunuz ancak biz 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ne benzer önergeler sunmuş fakat halen cevabını alamamışız. Bu ay ki meclislerde tüm ilçelerde bu önergeler Ak Partili üyeler tarafından veriliyor. Biz bunları fazla bekletmeden önümüzdeki ayki meclise kadar cevaplar hem size yazılı veririz hem de mecliste sunumunu yaparız. Ama aynı şeyi Büyükşehir meclisinde sizden de bekliyoruz” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.