güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Tabip Odası Başkanı Uçan: Günde 900 Vaka Çıkıyor

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Balıkesir’de günde 3 bin civarında Covid testi yapıldığını ve yüzde 30 pozitif vakaya rastlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2020 01:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2020 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Tabip Odası Başkanı Uçan: Günde 900 Vaka Çıkıyor

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Balıkesir’de günde 3 bin civarında Covid testi yapıldığını ve yüzde 30 pozitif vakaya rastlandığını açıkladı.

Uçan, “Eylül ayında yüzde 4-5’lerde olan pozitif vaka oranı Aralık ayı başında yüzde 30’lara çıktı. İki günlük kısıtlamalarla bu sayıları düşürmemiz imkansız. Sağlık çalışanları çok zor şartlar altında mücadele veriyor. Sağlık personelinin izin, istifa ve emeklilik hakları yasaklanmasıyla ilgili kararı da mahkemeye taşıdık” dedi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, pandemi de yaşanan son gelişmeleri, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları ve hafta sonları uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlamalarını değerlendirdi.

“Balıkesir’de Günde 3 Bin Civarında Test Yapılıyor”

Balıkesir’de vakaların hızla artığını kaydeden Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, “Balıkesir’de Covid PCR testleri hem Tıp Fakültesi Hastanesi hem de Diş Hastanesi’nde yapılıyor. Balıkesir’de günde 3 bin civarında test yapılıyor. Eylül ayında yüzde 4-5’lerde olan pozitif vaka sayısı şu an yüzde 30’lara çıktı. Balıkesir’de günde 900 pozitif vaka çıkıyor.

Balıkesir’deki hastanelerde bu aya kadar servis ve yoğun bakımlarda çok büyük sıkıntı yaşanmıyordu. Atatürk Şehir Hastanesi 3. Basamak Yoğun Bakıma sahip yani ciddi donanımlı bir yoğun bakıma sahip hatta çevre illerden bile hasta kabul ediyordu. Tıp Fakültesi’nde de covid yoğun bakım açıldı. Gözlemlediğimiz kadarıyla hastanelerimizde sürekli covid servisleri açılıyor bu bir noktadan sonra tıkanmaya kadar gidecek. Ayvalık, Burhaniye, Bandırma, Edremit gibi büyük ilçelerimizde covid’e özgü yoğun bakımlar oluşturuldu. Tüm ilçelerde yapılan covid testleri Balıkesir merkeze gönderiliyor. Testler sadece Tıp Fakültesi ve Diş Hastanesi’nde yapılıyor, yoğunluk olunca testlerin sonuçlarının çıkması gecikiyor” dedi.

“Pandemi İl Kuruluna Ve Valimize Önerilerimizi Sunduk” 

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, oda yönetimi olarak geçtiğimiz aylarda yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısına katılarak önerilerini sunduklarını söyledi.

Uçan, “Valimiz ile yaptığımız görüşmede Covid-19’a karşı alınması gereken önlemlerle ilgili önerilerimizi sunduk. Oda olarak da Covid-19 İzleme Kurulu oluşturduk. Ciddi anlamda toplantılar yaptık ve öneriler sunduk, önerilerimizin bir kısmı dikkate alındı. Hastalar test sonucu için hastaneye gidiyor, numune alınan hastaların test sonucu çıkıncaya kadar bu kişilerin pozitif kabul edilmesini istedik. Bu kişiler test sonucu için hastaneye giderken  otobüs, taksi dolmuş ile hastaneye gidiyor, test için numune verdikten sonra sonucu çıkmadığı için  yine evine toplu taşıma araçları ile dönüyor. Bu kişilerin eğer pozitif ise bulaştırma riski çok fazla. Bu test sonucu çıkmayan kişilerin sonuçlar çıkıncaya kadar Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında veya devletin sosyal tesislerinde misafir edilmelerini, test sonuçları negatif ise evlerine gönderilmelerini önerdik ama kabul edilmedi” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanları Esnek Çalışmadan Yararlanamıyor”

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, sağlık çalışanlarının ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Uçan, şöyle devam etti: “Sağlık çalışanları için şu an izin yok, emeklilik yok, istifa etmek de yok. Bu hiçbir demokratik ülkede olmaması gereken bir şey. Bütün dünyada pandemi var. Bir insan izin yapması gerektiği zaman izin yapamazsa, emekliliği düşündüğü zaman emekli olamazsa zaten o insanın çok fazla yararlı olacağını düşünmüyorum.

“Tabip Odası Olarak Dava Açtık”

Biz Tabip Odası yönetimi olarak Sağlık Bakanlığının genelgesine karşı yürütmenin durdurulması ve iptali ile ilgili geçtiğimiz ay İdare Mahkemesi aracılığıyla Danıştay’da dava açtık. Pandeminin 2. Pik yaptığı dönemde izinler kapatıldı. Arkadaşlarımız gerçekten çok zor durumda. Pozitif olan ve temaslı olan sağlık personeli nedeniyle hastanelerde çalışan sağlık personeli sayısı sürekli azalıyor. Kreşler kapalı olduğu için küçük çocuğu olan sağlık çalışanları izinler kapalı olduğu için izin kullanamıyor ve büyük sıkıntı yaşıyorlar. Maalesef bu hastalık hala tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmiyor.” Mahmut Acaröz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.