güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’e Üçüncü Çeyrek Yetti

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi 22. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Mamak Belediyesi’ni 80-69 mağlup etti. 19 sayı ile maçın en skorer ismi olan Berkay Genç’in yanı sıra 17’şer sayıya imza atan Şafak Edge ve Zane Asher Knowles, mavi-yeşillilerin galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2021 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2021 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Büyükşehir’e Üçüncü Çeyrek Yetti

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi 22. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Mamak Belediyesi’ni 80-69 mağlup etti. 19 sayı ile maçın en skorer ismi olan Berkay Genç’in yanı sıra 17’şer sayıya imza atan Şafak Edge ve Zane Asher Knowles, mavi-yeşillilerin galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.

Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma, Umar Atın ve Myles Mack’in karşılıklı sayılarıyla başladı. Yiğit Emre Mirza ve Zane Asher Knowles’ın karşılıklı sayılarıyla eşitlik korundu. Özgür Şahin’in imza attığı 6 sayı, skoru 6-12’ye taşıyıp, başkent ekibine 6 sayılık avantaj sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Ogün Sevinç ve Berkay Genç’in sayılarıyla farkı 2’ye düşürdü. Mustafa Baki Görür ve Berkay Genç’in birbirlerine misilleme yapan sayılarının ardından periyotun son sayılarını Yiğit Emre Mirza ve Bulut Altın ile bulan Mamak Belediyesi, ilk çeyreği 14-21 önde tamamladı.

İkinci periyotun başında İzzet Türkyılmaz’ın turnikesine Yesukan Onar aynı şekilde yanıt verdi. Koray Uzunhasan’ın turnikesine ise Mustafa Baki Görür üçlükle karşılık verdi. İzzet Türyılmaz’ın 08:01’de turnikeden bulduğu sayının ardından yaşanan sayı sessizliğini 05:51’de Yesukan Onar bozdu ve skor, 20-28 oldu.

Berkay Genç ve Zane Asher Knowles’ın sayılarıyla farkı 4’e düşüren Balıkesir ekibi, Yiğit Emre Mirza ve Umar Atın’ın sayılarına engel olamayınca 02:17’de skor, 26-32 oldu. Zane Asher Knowles’ın sayılarının ardından son saniyede Myles Mack’in üçlüğüyle skoru 33-34 yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına giderken, farkı 1’e düşürmeyi başardı.

10-0’lık Seri Maçı Kopardı

Yiğit Emre Mirza ve Zane Asher Knowles’ın karşılıklı sayılarıyla start alan üçüncü çeyrekte Şafak Edge’nin üçlüğüyle 39-38 öne geçen ev sahibi takım, 07:28’de Berkay Genç’in atışıyla farkı 3’e çıkardı. Mamak Belediyesi, Özgür Şahin’in üçlüğüyle skoru eşitlemekte gecikmedi. Myles Mack, Şafak Edge, Zane Asher Knowles ve İzzet Türkyılmaz’ın sayılarıyla 03:52’de 10-0‘lık seriye ulaşan mavi-yeşilliler, farkı skoru 51-41 yaptı. Ogün Sevinç’in ardından Şafak Edge’nin de isabet bulan üçlüğüyle skoru 57-44’e taşıyan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, 00:46’da Berkay Genç’in serbest atışıyla farkı 14’e çıkardı. Diante Levan Watkins’in turnikesiyle noktalanan periyotu Balıkesir ekibi, 58-47 önde tamamladı.

İzzet Türyılmaz’ın isabetli atışıyla başlayan final periyotunun ilk dakikalarında Oğuzhan Tosun ve Yiğit Emre Mirza ile üst üste sayılar bulan konuk takım, 06:44’te farkı 7’ye düşürdü. Berkay Genç’in sayıları mavi-yeşillilerin son 5 dakikaya 67-55 önde girmesini sağladı. Şafak Edge’nin üçlükleriyle farkı kapanmasına izin vermeyen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmayı 80-69 kazandı.

Bu sonuçla sezonun 14’ncü galibiyetini alıp, 36 puana ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, puan cetvelinde bir basamak gerileyerek, üçüncü sırada yer aldı. Sezonun 10’ncu yenilgisini alan Mamak Belediyesi ise haftayı 34 puanla yedinci sırada tamamladı. Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.