güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HASAN GÜNDOĞAN, “OLUMSUZLUKLARA MEYDAN VERMEMEYE ÇALIŞTIK”

Bandırma Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hasan Gündoğan, yaptığımız özel röportajda pandemi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Olumsuzluklara meydan vermemeye çalıştık,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2021 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
HASAN GÜNDOĞAN, “OLUMSUZLUKLARA MEYDAN VERMEMEYE ÇALIŞTIK”

Bandırma Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hasan Gündoğan, yaptığımız özel röportajda pandemi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Olumsuzluklara meydan vermemeye çalıştık,” dedi.

Bandırma Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hasan Gündoğan, odasına bağlı esnafların pandemi tedbirlerinin ilk başladığı 21 Mart’tan 11 Mayıs’a kadar büyük sıkıntılar çektiğini ancak oda olarak Bandırma’da olumsuzluklara meydan vermemeye çalışarak süreci iyi yönettiklerini belirtti. Hasan Gündoğan, son olarak kısıtlanan sakal tıraşı konusunda da problemin ortadan kalktığını ifade ederek, “Artık sakal tıraşı konusunda bir kısıtlama yok,” dedi.

Hasan Gündoğan, yaptığımız röportajda şunları söyledi, “Pandemi tedbirleri ilk başladığında 21 Mart’ta berberler, kuaförler ve güzellik salonları kapatılmış, 11 Mayıs’ta da tekrar açılmıştı. Bu süreçte bütün dükkanlarımızı düzenli olarak ilaçladık ve İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’ndan gelen talimatlar doğrultusunda ne gerekiyorsa yaptık. Üyelerimizi bilinçlendirdik, broşürlerimizi dağıttık. Bunlar dükkanlarımıza asıldı ve asılmaya da devam ediyor. Berberler ve Kuaförler Odası olarak, ne ihtiyaçları varsa kendilerine temin ettik. Olumsuzluklara meydan vermemeye çalıştık.

Sakal tıraşı konusunda ise biraz zahmet çektik. Berberde sakal tıraşı olmadan, olmaz. Biz pandemi olmadan öncesinde zaten hijyen kurallarına tabi bir meslek dalıydık. Bütün üyelerimiz hijyen kurslarına gitmişti. Son seferde, sakal tıraşı Bandırma’ya özel olarak yasaklandı. Kaymakamımızla konu ile ilgili görüşmelerimiz devam etti ve bundan 10 gün önce kendisinden aldığımız bir randevuda olayı çözdük. 300 üyemize de anında bilgilendirdik. Artık sakal tıraşı konusunda bir kısıtlama yok.

Pandeminin ilk döneminde berber ve kuaförlerimiz çok büyük sıkıntılar çekti. Diğer meslek dallarındaki esnaf arkadaşlarımız da aylarca kepenk kapatmak zorunda kaldılar. İnşallah devletimiz esnaflarımıza sahip çıkar. Ümit ediyorum ki yeni açıklanacak kararlar içinde yeni destekler de yer alır.

Bu hastalığı yenmemiz kurallara uymamıza bağlı. Kendimize, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz. İnşallah en kısa zamanda bu pandemiden kurtuluruz ve sağlıklı bir hayata döneriz. Berberler ve kuaförler pandemi döneminde mutlaka tarifelerine uymalılar. Bütün berber ve kuaförlerimiz randevu defterlerini aldılar. Bu defterlere müşterinin giriş ve çıkış saatleri yazılmak zorunda. HES Kodu kontrollerini de aksatmadan yapmalılar. Bu şekilde karantina ihlali yapanlara meydan vermeyiz diye düşünüyorum. Bu süreçte hiç kimsenin zarar görmesini istemiyoruz.” /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.