güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EYÜP İL, “DEMEÇLERİMİN HİÇBİRİ ÇÜRÜMÜYOR”

Bandırma Esnaf Kefalet Kredi ve Kooperatifi Başkan Adayı Eyüp İl, verdiği demeçlerdeki plan ve projelerini tek, tek açıklayarak, “Bunlar %99’un içindeyse hiçbiri çürümüyor,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
EYÜP İL, “DEMEÇLERİMİN HİÇBİRİ ÇÜRÜMÜYOR”

Bandırma Esnaf Kefalet Kredi ve Kooperatifi Başkan Adayı Eyüp İl, verdiği demeçlerdeki plan ve projelerini tek, tek açıklayarak, “Bunlar %99’un içindeyse hiçbiri çürümüyor,” dedi.

Bandırma Esnaf Kefalet Kredi ve Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler yaptığımız özel röportajda, “Eyüp İl’in verdiği demeçlerin %99’unu çürütemezsem aday olmam,” sözlerini kullanmıştı. Niyazi Güler’in bu sözlerinin üzerine rakip Başkan Adayı Eyüp İl, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Eyüp İl, verdiği demeçlerde dayanaksız bir vaadi olmadığının altını çizerek belgelerle konuştu.

“Demeçlerimin çürütülmesi mümkün değil,” diyerek sözlerine başlayan Eyüp İl, “Ortada realiteler, Türkiye’deki örnek uygulamalar ve kanun var. Öncelikle kooperatif yönetmeliğimiz yatırım faaliyetlerinde bulunabilmemize izin veriyor. Burada bir problem yok. Bizim tesis projemiz için gereken izni belediye de veriyor. 316’ya 1 Parsel’de 5 katlı bir bina yapabiliyoruz. Belediyeden aldığım resmi imar durumuna göre konuşuyorum. Yani sakınca yok. 12.07.2021, yani basın toplantısını gerçekleştirdiğimiz bugün bu resmi yazıyı aldım. Belediyemiz kendine ait 41 metrekarelik yeri de verecek. Sadece bizden talep edin ve alın diyor. Sıkıntı nereden? Hedefte, cesarette. Biz akılla, cesaretle ve hedefle yola çıktık. Çürüteceğim denilen demeçlerimden biri bu ise bu çürümüyor,” ifadesinde bulundu.

Eyüp il, “bunun dışında 5 madde daha var,” sözleriyle konuşmasına devam ederek, “6’şar aylık ödeme kolaylığından ortaklarımızı faydalandırmak, ipotekli kredilerin yerel ekspertizlerce yapılmasını sağlamak, ipotek değerinin %90 oranı kadar krediyi ortaklarımıza kullandırmak, aylık bülten bastırarak ortaklarımızı bilgilendirmek için adayız dedik,” şeklinde konuştu. Eyüp İl, tüm bu maddeleri tek tek açıklayarak, “Yönetmeliklere uygun şekilde ve yasal dayanaklarla tüm bunların hepsini yapabiliriz, bir engel yok. Bugüne dek neden yapmadınız?” diye sordu.

Kooperatifin üye sayısını da mutlaka arttıracaklarını kaydeden Eyüp İl, “Ortak ve üye sayısını arttırmak her yönetimin asli görevidir. Bandırma’da 6 bin esnaf ve zanaatkar var. Bu sayı artacak. Kooperatif ortak sayısını 3 bine çıkartmayı düşünüyoruz. Plasmanı da 200 milyon liraya çıkaracağız. Bunların hepsi yapılacak. Söz ağızdan çıkar. Bizim de ağzımızdan çıktı, yapılacak. Yapamazsam bırakırım,” dedi.

“Bandırma’dan 330 esnafın kredi kullanmak için Edincik Esnaf Kefalet Kooperatifini tercih ettiğini söyledim,” diyen Eyüp İl, “Çıkmışlar bizden giden üye sayısı 11 diye açıklama yapıyorlar. 410 üyesi bulunan Edincik Kooperatifinden sadece 80 kişisi Edincik’te ikamet ediyor. Geriye kalan 330 kişi ise Bandırma’da ikamet ediyor. Ben kooperatif başkanı olsam bu durma üzülürüm. Bu insanlar neden bizden kredi kullanmıyor, Bunlar Bandırmanın esnafı değil mi diye üzülürüm. Edincik, genel kurulunu Bandırma’da yapacak. Neden? Üye sayıları bu kadar arttığı için böyle bir karar aldılar,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.