güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AK PARTİ’DEN KARŞI HAMLE; “HALKA DOĞRULARI ANLATMAK İÇİN TOPLANDIK”

CHP’nin su faturalarına yönelik protestosunun ardından AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı üyeleri de BASKİ Önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Mehmet Doğan, CHP’nin doğru olmayan bilgilerle kamuoyunu karıştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
AK PARTİ’DEN KARŞI HAMLE; “HALKA DOĞRULARI ANLATMAK İÇİN TOPLANDIK”

CHP’nin su faturalarına yönelik protestosunun ardından AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı üyeleri de BASKİ Önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Mehmet Doğan, CHP’nin doğru olmayan bilgilerle kamuoyunu karıştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Atılan çamurlara rağmen halkımıza doğru bilgiyi aktarmaya devam edeceğiz,” denildi. CHP Bandırma İlçe Teşkilat Başkanı Selim Panç’ın su faturalarına yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Mehmet Doğan, “Kırsal mahallelerimizdeki su fiyatlarının arttığı yalanı ile ilgili Bandırma halkına doğruları anlatmak için bugün burada toplandık,” dedi.

Mehmet Doğan, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Ülkemizin tüm gündeminde yapıldığı gibi CHP yöneticileri Bandırmamızda da çamur at izi kalsın siyasetini sürdürmeye, halkımızı yalan yanlış bilgiler ile kandırmaya devam ediyor. Şimdilerde ise örnek olacak şekilde planlanan ve Kırsal mahalle halkımızın, hayvanları sulamaları, bahçelerini ekmeleri için en uygun şekilde sunulan su ücretleri hakkında doğru olmayan bilgiler ile kamuoyunu karıştırmaya çalışıyorlar.

Değerli Basın Mensupları, Mayıs ayında Büyükşehir Meclisinde alınan karar ile kırsal mahallelerimizdeki su tarifeleri yeniden düzenlenerek Kademe sistemine geçilmişti. Malum şahsın söylemleri gibi su fiyatlarımıza zam uygulaması değil Kademe uygulaması yapılmıştır.”

“Dört İşlem Bilen Herkes Bunu Hesaplayabilir”

“Kırsal mahallemizde bulunan bir vatandaşımız tek abonelik ile suyu hem evinde, hem bahçesinde hem de hayvanlarını sulamakta kullandığını düşünelim. 70 m3 su kullanan vatandaşımızın normal su faturası yaklaşık 700 TL gelecek iken, Bahçesi için ayrı, Hayvanları için ayrı ve Evi için ayrı aboneliğinden faturalandırdığında gelecek gerçek su faturası 130 TL civarında olmaktadır.

Dört işlemi bilen her bireyin rahatlıkla yapabileceği hesap ortadadır. 700 TL ödemesi gereken vatandaşımızın Kademeli sistemde faturası 130 TL civarında gelmektedir. Bu konudaki takdiri değerli halkımıza bırakıyorum.”

“Bandırma CHP İlçe Başkanının Asıl Amacı Nedir?”

“Değerli Basın Mensupları; AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı olarak her zaman yapıcı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bandırma Belediyesinin hiç mi eksiği yok? Şöyle bir dolaştığınız zaman her sokakta çeşitli sorunlar karşınıza çıkıyor. Ancak biz her gün basın karşısına geçip şurası böyle eksik, burada bu sorun var, bu nasıl Belediyecilik gibi gereksiz sitemlerle kamuoyunu meşgul etmedik. Her zaman halkımızın lehine parti ayrımı yapmaksızın çalıştık. Var olan sorunları Belediyeye çamur atarak değil, gerekli birimlere ileterek çözüme kavuşmasını sağladık. Biz yerelde kavgacı siyaseti değil, Bandırma halkının kazanımlarını düşündük. 

Ancak Bandırma CHP İlçe Başkanının yaptığı çalışmaları anlamak gerçekten mümkün değil. Biz Büyükşehir olarak köprü yapmaya karar alırız, karar alındıktan sonra CHP İlçe Başkanı köprü yapılacak noktaya gidip buraya köprü yapılması gerekiyor diye Basın açıklaması yapar. Yol yapmaya karar veririz, gelir buraya yol olması gerekiyor diye açıklama yapar her zaman bir yerde biz yaptık demek için kendini konumlandırmaktan yorulmaz.

Hatta Bandırma Belediyesinden bile daha fazla kendini ön plana çıkartmak için yerli yersiz, çamur at izi kalsın mantığı ile bilgi kirliliği yaratmaktan vazgeçmelidir.”

“Su Kaynaklarımız Kuruyor.”

“Sözlerime son verirken bildiğimiz fakat uygulamadığımız en önemli sorun ise Kontrolsüz su tüketimidir. Maalesef ki kontrolsüz su tüketimi ile birlikte Balıkesir’imiz genelinde eski su kaynaklarımız artık kurudu. Eskiden çok daha kısa derinliklerden çıkarttığımız Kaynak sularını çıkartmak için 180-200 metre derinliklere sondaj vurmamız gerekiyor. Kaynaklarımızı Sınırsız gibi düşünerek kullanmamızın sonucunda gelecek nesillerimiz maalesef ki ciddi bir su sıkıntısı çekecek.

Kademeli sistem ile birlikte BASKİ Müdürlüğümüzün asıl amacı gereksiz su tüketimine dur diyebilmektir. Bütün halkımızın gereksiz su tüketimine dikkat etmesini çok rica ederim.” /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.