güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

3. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Bandırma Belediyesi tarafından hazırlanan 3. Kitap Günleri’nin açılış töreni yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
3. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Bandırma Belediyesi tarafından hazırlanan 3. Kitap Günleri’nin açılış töreni yapıldı.

Bandırma Belediyesi’nin hazırladığı “3. Kitap Günleri” Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış törenine CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,  CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av Tolga Tosun, pandemi nedeniyle sıkıntılarla dolu geçen iki yıllık bir sürecin ardından normalleşme ile birlikte kültür ve sanatın kenti Bandırma’da yeniden etkinliklere başladıklarını belirtti.

Başkan Tolga Tosun, sözlerinin devamında, “Gerçeklerin eğilip büküldüğü, hatta karartıldığı, halka doğruları anlatmak isteyen aydınların büyük tehdit ve baskılara uğradığı, özgürlüğümüzün kısıtlanmak istendiği bir dönem yaşıyoruz,” dedi. “Türkiye’deki yazılı ve görsel medyanın %95’i iktidar yanlısı yayın yapıyor,” diye konuşan Başkan Tolga Tosun, “Muhalif denilen ama aslında haksızlıklara boyun eğmeyen çok az sayıda medya var. İşte bu sebeple 3’üncüsünü düzenlediğimiz Bandırma Kitap Günleri ve benzeri etkinlikler çok önemli. 1 hafta boyunca Bandırma Kitap Günleri’nde yazarlar, şairler, televizyon habercileri, gazetecileri ve tarihçileri ağırlayacağız. Bandırma Kitap Günleri’nin şehrimizde ve ülkemizde demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet, barış ve kardeşlik mücadelemize güç vereceğine yürekten inanıyorum,” ifadesinde bulundu.

Başkan Tolga Tosun’un ardından CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından stantların kurulu olduğu bölüme geçilerek kurdele kesimi yapıldı. Pandemi nedeniyle verilen iki senelik aranın ardından 20-26 Eylül tarihleri arasında tekrar gerçekleştirilen 3. Kitap Günleri ile Bandırma edebiyata doyacak. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.