güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

NARLAR ÇATLADI HASADI BAŞLADI

Ekonomik Değeri Çok Yüksek Olan Nar, Son Yıllarda Nar Ekşisi Olarak Da Piyasada Satılıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2021 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2021 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
NARLAR ÇATLADI HASADI BAŞLADI

Ekonomik Değeri Çok Yüksek Olan Nar, Son Yıllarda Nar Ekşisi Olarak Da Piyasada Satılıyor

Erdekli zeytin üreticilerimizden Hüseyin Çam, zeytin hasatı öncesi bahçesinde yetiştirdiği narların da hasatına başladı.

En olgun zamanında çatlayan narları, çevresindeki komşularıyla paylaşan Hüseyin Çam, Nar’ın çok faydalı bir meyve olduğunu, ülkemizde pek çok yerde yetiştiğini, bol ve güneşli, ılıman iklimi olan Erdek’inde bu bakımdan şanslı olduğunu, oldukça sağlıklı bir meyve olduğu için kendi bahçesinde de nar fidanlarını özellikle yetiştirdiğini söyledi. Aynı zamanda zeytin üreticisi olan Çam; “Nar meyvesinin suyu, sıkılarak taze olarak içilir ve bekletmeye gelmez, ayrıca pekmezi de yapılır, ekonomik değeri çok yüksek olan nar, son yıllarda nar ekşisi olarak da piyasada satılıyor” dedi.

Nar’ın Faydaları Saymakla Bitmez

Nar’ın faydalarının saymakla bitmediğini söyleyen Erdekli üretici Hüseyin Çam; “Nar, içerisinde hemen hemen tüm antioksidan maddeleri barındırır. Vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bu nedenle cennet meyvesi olarak da isimlendirilir. Ayrıca gribe, mide rahatsızlıklarına, öksürüğe iyi geldiğini, hemoroidlere, kolesterole, gribe, kan basıncının düşürülmesine, kalp krizi riskinin azaltılmasına yardımcı olur” diyerek, herkesin bu meyveyi kullanmasını tavsiye etti./Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.