güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ EN KUTSAL MESLEKTİR

24 Kasım’da Öğretmenler Günü Bandırma'da yapılan etkinlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ EN KUTSAL MESLEKTİR

24 Kasım’da Öğretmenler Günü Bandırma'da yapılan etkinlikle kutlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının iptal edilmesinden sonra kutlama töreni Barış Manço Kültür Merkezi'nde devam etti.

Törene Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, DEVA Partisi bandırma İlçe Başkanı Ayşegül Özdemir, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ile veliler katıldı.

Artık benim için bayrağı genç meslektaşlarıma devretme zamanı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende İlk konuşmayı emekliye ayrılan öğretmen ve idareci Algan Kartal yaptı. Kartal konuşmasında" Bugün huzurlarınızda Algan Kartal olarak, 38 yılını eğitime adamış ve nihayetinde emekli olmuş bir öğretmen kimliğimle, veda konuşmamı yapmak için bulunuyorum. Şüphesiz ki bu konuşma, meslek hayatım boyunca üstlendiğim görevler arasında benim için en zor olanı... Çünkü her zaman kutsal saydığım ve mesleğime başladığım ilh günden son ana kadar tutku, azim ve heyecan ile yürüttüğüm öğretmenlik görevimin artık sonuna gelmiş bulunuyorum. Artık benim için bayrağı genç meslektaşlarıma devretme zamanı... Bilgisiyle, enerjisiyle, içindeki çocuk ve vatan sevgisiyle yeni Algan Kartal'lar, yeni idealist öğretmenler görev alacak ve geleceğimizin teminatı ve milletimizin umudu olan öğrencilerimizi en iyi yerlere taşıyacaklardır. Resmi anlamda öğretmenlik mesleğim son bulmuş olsa da, öğretmenliğin ömür boyu devam eden kutsal bir görev olduğu bilinciyle, bundan sonraki hayatımda da çocuklarımıza, gençlerimize, toplumumuza fayda sağlamaya çalışan bir fert olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Öğretmenlik, özünde apayrı bir bilgi, beceri ve fedakarlık isteyen bir meslektir

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan yaptı. Aslan ” Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakka yürümüş tüm öğretmenlerimizin ruhunu yâd ederken onun ilkeleri ışığında görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan siz değerli öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum. Öğretmenlik her ne kadar profesyonel bir meslek olsa da amacı sevgiyle iyi bir insan yetiştirmek olduğundan, özünde apayrı bir bilgi, beceri ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliği ise malzemesi de meyvesi de insandır. İşte mesleğimizin kutsallığı da buradadır" açıklamasında bulundu.

Eğitimin önemini sırf okullarda değil günlük hayatımızda da okuyarak sürdürmeliyiz

Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal da konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Siz öğretmenlerimiz bu işin uzmanıdır. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirenlersiniz.  Her meslekten yetiştirdiğiniz kişiler, ülkenin çeşitli kademelerinde görev yapmaktadır. Bütün öğretmenlerimiz aileler başta olmak üzere tüm kesimin yetişmesinde ve topluma kazandırılmasında yeri büyüktür. Eğitim öğretimini sırf okullarda değil günlük hayatımızda da okuyarak sürdürmeliyiz. Bandırma'da okullara yaptığımız ziyaretlerde öğretmenlerimizin canla başla okul aile birliği ile başarılı çalışmalarını takip ediyoruz. Ben buradan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum".

Konuşmaların ardında öğretmenler günü nedeniyle emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür plaketleri verilirken, öğretmenler günü dolayası ile resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra genç öğretmenler toplu şekilde yemin ederek kutsal mesleklerine ilk adımı atmanın gurur ve heyecanını yaşadılar. Kutlamalar Enerjisa Fen Lisesi'nin ev sahipliğinde hazırlanan programla devam etti. Ahmet Türkmen/Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.