güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA'DA ÖĞRETMENLER ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE EĞİTİMİ ALDI

Bandırma 17 Eylül İlkokulu ve Esnaf Sanatkarları Ortaokulu'nda görev yapan farklı branşlardaki öğretmenler, okul temelli hizmetiçi eğitim faaliyetleri çerçevesinde "Çocuklar İçin Felsefe/P4C Uygulayıcı Eğitimi Kursu"na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 16:40
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA'DA ÖĞRETMENLER ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE EĞİTİMİ ALDI

Sınıf öğretmeni ve P4C Eğitimi Uzmanı Deniz Altıntaş tarafından verilen eğitim kapsamında; düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim sürecinde öğretmenler, P4C uygulamalarını gerçekleştirerek öğrencilere felsefi düşünmeyi ve sorgulamayı aşılamayı hedeflediler. Ayrıca, "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında 17 Eylül İlkokulu 2/F Sınıfı öğrencileri tarafından yıl boyunca okunan Nitelikli Çocuk Kitapları sergilendi.

Eğitim sonrasında düzenlenen programa Bandırma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hacı Emre Gökşen ve Ahmet Aydın da katıldı. Programda Şube Müdürü Hacı Emre Gökşen, katılımcı öğretmenlere nitelikli eğitim için teşekkür etti.

P4C Eğitimi Uzmanı Deniz Altıntaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hizmet içi eğitim birimizin planlamış olduğu eğitimi öğretmen arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Öğretmen eğitimde 14'üncü grubumda, her branştan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte eğitim almaktayız. P4C eğitim uzmanı olarak çocuklarımızın sorgulayabilmeleri, düşünebilmeleri ve yargılanmayacak bir ortamda ifade edebilmeleri için gayret gösteriyorum. Bu eğitimle çocukların ezberlemek yerine sorgulayarak öğrenmelerinin önemli olduğuna inanıyorum. Bandırma'da Esnaf Sanatkarları Ortaokulu ve Bandırma 17 Eylül İlkokulu öğretmen arkadaşlarımızla birlikte bu eğitimi gerçekleştirdik. Bilgilerimi meslektaşlarımla paylaşmanın değerli olduğunu düşünüyorum. Düşünen, sorgulayan, üreten ve farklı bakış açıları geliştirebilen çocuklar yetiştirmek önemli ve anlamlı bir görevdir." /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.