Sosyal medya kullanıcıları arasında lokanta ve kafelerin yüksek kar marjıyla satış yapmasına karşı çıkanlar, fiyatların yüksekliğine tepki göstererek boykot çağrısında bulundu.
Enflasyon ve kur artışıyla açıklanamayan zamların yaşandığını belirten bazı sosyal medya kullanıcıları, 'fahişyemeğeboykot' etiketiyle tepkilerini dile getirdi. Bu tepkiler sonucunda 20-21 Nisan tarihlerinde lokanta ve kafelere gitmeme kararı alındı.
Türkiye genelinde yiyecek ve içecek fiyatlarına sürekli zam gelmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medya platformlarında örgütlenen birçok kullanıcı, 20-21 Nisan'da restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı ve tepkilerini bu boykot hareketiyle göstermeye başladı.
Bandırma Lokantacılar ve Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, ülkemizdeki ekonomik sorunları ve yeme içme sektöründeki pahalılığı değerlendirdi. Gürer, uzun yıllardır devam eden yanlış ekonomik politikalar ve sektöre yönelik olumsuzluklara dikkat çekti.
Gürer, artan fiyatların ülkemizdeki yanlış ekonomi politikaları ve tarım-hayvancılık sektöründeki politikalar nedeniyle yükseldiğini belirtti. Gürer, "Bugünlerde yeme içme sektörü sorumlu gibi hedef gösterilmekte ve lokanta ile benzeri işletmelerin boykot edilmesi tehdit altında. Ancak bu pahalılığın suçlusu bu sektör değil. Girdi maliyetlerindeki günlük zamların mecburi olarak fiyatlara yansıtılması, tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara gereken desteğin sağlanmaması, akaryakıt zamları gibi yanlış tarım politikaları da bu sektördeki fiyatlara yansıyor ve maalesef fiyat artışlarının zeminini oluşturuyor. Ülkemizde uzun yıllardır devam eden yanlış ekonomik politikalar ve tarım sektöründeki sorunlar enflasyon ve geçim sıkıntılarına neden olmuştur. Lokanta ve benzeri işletmelerin boykot edilmesi, bu sektörü suçlamak yerine asıl sorunlara odaklanılması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, fiyatların yükselmesinde lokanta ve kafe sahiplerinin tek suçlu olmadığını vurgulamak önemlidir" şeklinde konuştu. /Serhat Barış