Ayvalık Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, örnek niteliğindeki projelerine bir yenisini ekledi. Altınova’da bulunan 15 dönümlük tarlaya üç farklı türden elde edilen çilek fideleri dikildi. Yaz aylarında hasadı yapılacak çilekler, Ayvalıklı kadınların elinde reçele dönüşecek.
Üretim sürecinin ikinci aşaması ise Küçükköy Üretim Mutfağı’nda gerçekleşecek. Burada kadın emeğiyle hazırlanan reçeller, kooperatif bünyesindeki satış mağazalarında tüketiciyle buluşacak.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in önemsediği projeler arasında yer alan kooperatifin, kurulduğu günden bu yana önemli bir gelişim kaydettiği belirtildi. Yalnızca Ayvalık’taki değil, bölgedeki diğer kadın kooperatiflerine de örnek olan yapının, iki farklı satış noktasında faaliyet gösterdiği belirtildi.
Kardeş kooperatiflerin ürünlerine de yer verilen mağazalarda, uygun fiyat politikasıyla satışa sunulan ürünler hem yerel ekonomiye de katkı sağladığı aktarıldı. Haber Merkezi