güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BALIKESİR’İN KEÇE SANATI YENİDEN HAYAT BULDU

Geleneksel Keçe Sanatı, Savaştepe Sarıbeyler’de düzenlenen “Dokumacılık ve Keçecilik Çalıştayı” ile yaşatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BALIKESİR’İN KEÇE SANATI YENİDEN HAYAT BULDU

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Meslek Yüksekokulu, Sarıbeyler Turizm Derneği ve Savaştepe Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Yerel Türlerin Yolculuğu” projesi kapsamında Savaştepe Sarıbeyler’de Dokumacılık ve Keçecilik Çalıştayı gerçekleştirildi. Savaştepe bölgesinde yaygın olan ve unutulmaya yüz tutmuş Keçe Sanatı tüm yönleriyle anlatıldı. 

Savaştepe Ethem Çavuş Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgan, Sarıbeyler Turizm Derneği Başkanı İsmail Coşkun Aydemir, akademik/idari personel ve dernek üyeleri katıldı.

KEÇE ATÖLYELERİ ZİYARET EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelde, Prof. Dr. Fatih Satıl “Balıkesir’de Türk Dokumacılık Sanatında Kullanılan Doğal Bitkiler”, Doç. Dr. Büşra Yaranoğlu “Savaştepe’de Koyunculuk ve Koyun Yününün Kullanım Alanları” ve Öğr. Gör. Meziyet Narin “Savaştepe Sarıbeyler’de Dokumacılık ve Keçeciliğin Değerlendirilmesi” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Sarıbeyler Mahallesi’nde oluşturulan dokuma ve keçe atölyeleri de ziyaret edilerek, Geleneksel Keçe Ustası Mustafa Gören ve Mübeccel Aişe Bolat’a projeye verdikleri destek dolayısıyla teşekkür plaketi takdim edildi. Toplamda 2 gün süren çalıştay, farklı oturumlar ve atölye çalışmalarıyla sona erdi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.