güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANTAŞ AKADEMİ 2 İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI

BANTAŞ A.Ş., Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülen "BANTAŞ Akademi 2" programıyla yaklaşık 400 personele eğitim verileceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 13:45
Muhabir: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANTAŞ AKADEMİ 2 İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI

BANTAŞ A.Ş., Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve İŞKUR Bandırma İlçe Müdürlüğü işbirliğinde BANTAŞ Akademi 2 Programı için ilk adımlar atıldı. İlk etabı 2022 yılında 368 personelle tamamlanan program kapsamında BANTAŞ A.Ş. bünyesinde çalışan ve personel adayı olan yaklaşık 400 kişiye yeniden üniversite işbirliği ile eğitim verilecek.

BANTAŞ Akademi’nin ikinci etabı için çalışmalara başladıklarını duyuran BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, düzenlediği basın toplantısı ile üniversite ve sanayi işbirliği için önemli bir adım daha atıldığını belirtti. Düzenlenen toplantıya katılanlar arasında İŞKUR Bandırma Müdürü Sadık Gündoğan, BANÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Cem Aldağ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metehan Yılgör, Öğretim Üyesi Dr. Cemil Közkurt yer aldı.

“ÇALIŞANLARIMIZI EĞİTEREK ÖNEMLİ SEVİYELERE GETİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

BANTAŞ Akademi 2 programı ile bir önceki programda olduğu gibi Kaizen, İnovasyon Takım Çalışması ve ürün geliştirme konularında eğitimler verileceği belirtildi. Bölgeden böyle bir programa öncülük yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, “Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini ilerletmeyi amaçlıyoruz. 2021 yılında Bandırma'da bir ilki gerçekleştirerek kurduğumuz "BANTAŞ Akademi" bünyemizde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte gerek mevcut personellerimiz gerek ise işe yeni başlayan personellere verilen eğitimler neticesinde toplam da 368 personele "5 S, Kaizen, Inovasyon Takım Çalışması ve Ürün geliştirme" konularında eğitimler verilmiş ve 2022 yılında program başarı ile tamamlanmıştır. Tamamlanan bu eğitimler neticesinde, orta ve üst kaderne yönetici adaylarımız ile birlikte Üretime konu teknik personel adaylarımızın da işe girişleri yapılarak görevlerine devam etmektedirler. Bantaş A.Ş. olarak; Nitelikli Personel yetiştirme hedeflerimizden sapmadan, mesleki eğitimleri kişisel gelişim becerileri ile tamamlayarak farkındalık sahibi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Katma değerler üretmek ve çalışanlarımızı eğiterek önemli seviyelere getirmek hepimizin görevi.”dedi.

“EĞİTİMLERİ DAHA İLERİ BİR SEVİYEYE TAŞIMAYI AMAÇLIYORUZ”

Üniversite ve sanayi işbirliğinin daha da geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Metehan Yılgör, “Bu sene planlanan program içinde BANTAŞ Akademi 2 yapılacak. BANTAŞ personellere gerekli eğitimleri veriyor ancak bir de üniversite işbirliğiyle bu eğitimleri daha ileri bir seviyeye taşımayı amaçlıyoruz.”diye konuştu. BANTAŞ’ın girişimleriyle editörlüğünü Prof. Dr. Metehan Yılgör’ün üstlendiği İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat kitabı üzerinde duruldu. İklim değişikliği konusunda önemli bir kitap olduğunu belirten Yılgör, destekleri için BANTAŞ’a teşekkür etti.

Yapılan eğitimlerin hem sanayiye hem de bölgeye olan katkılarının önemli olduğunu vurgulayan Müdür Cem Aldağ, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulacak TEKNOKENT ile birlikte bölge sanayisine üniversite olarak sağlanan katma değerin daha da artacağını belirtti. İŞKUR Bandırma Müdürü Sadık Gündoğan ise, “Bu çalışmayı gördüğümde bir Bandırmalı olarak gurur duydum. Nitelikli, kaliteli ve kalifiye personel yetiştirerek gerekli eğitimleri sağlayan firmamızı bu örnek çalışması dolayısıyla kutluyorum. Diğer firmaların da bunu örnek alarak yaygınlaştırması gerektiğini düşünüyorum. Bütün çalışmalar için herkese teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelir.” dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.