Balıkesir Üniversitesi BAÜN Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Hastanesinde, 2024 yılında 1976 hasta hayvana tedavi hizmeti sunuldu. Kedi ve köpekten çiftlik hayvanlarına kadar farklı türlerdeki hayvanlar, tedavi ve ameliyatlar sonucu sağlıklarına kavuşturuldu.
Hayvan Hastanesi, bulaşıcı, viral, bakteriyel hastalıkların yanı sıra paraziter ve zoonoz hastalıklarla mücadeleye devam ediyor. Aşı ve tedavi protokollerinin titizlikle uygulandığı hastanede, 2024 yılında yaklaşık 2000 hayvan muayene, teşhis ve tedavi aldı. Bu hayvanlar arasında 774 kedi, 854 köpek, 150 sığır, 102 koyun, 9 keçi, 5 deve, 6 at, 67 kanatlı hayvan ve egzotik türler de yer aldı.
Balıkesir’in yanı sıra çevre illerden de hasta kabul eden hastanede hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisinde güncel yöntemler ve cerrahi müdahalelerle yüksek başarı oranları sağladı. Başhekim Doç. Dr. Nevzat Saat, hastanede gerçekleştirilen operasyonlarla hayvanların sağlığına kavuşturulduğunu belirtti. Başhekim Saat, “Hayvan hastanesine getirilen kedi, köpek, egzotik hayvanlar, yaban hayvanları ve çiftlik hayvanları güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı hastanemizde gerçekleştirilen operasyon ve müdahalelerle sağlıklarına kavuşturuluyor. Balıkesir’in yanı sıra çevre illerden de başvuruların yapıldığı hastanede rutin basit operasyonlarla beraber uzmanlık gerektiren cerrahi operasyonlar da uzman ekipler tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.” dedi.
Hayvanların iyileştirilmesi için gereken bütün hizmetlerin seferber edildiğini söyleyen Başhekim Saat, gelen hastalara; muayene, teşhis, tedavi ve kapsamlı uzmanlık gerektiren cerrahi operasyonlar, ultrasonla gebelik muayenesi, kısırlaştırma, genital organ tümör cerrahisi gibi operatif müdahalelerin yanı sıra suni tohumlama, genetik analiz, nekropsi ve rutin laboratuvar analizleri gibi pek çok işlemin de hastane bünyesinde yapıldığını da aktardı. /Haber Merkezi