Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, kasap esnafının işlerinde durgunluk olduğunu belirterek, kurban bayramı ve balık sezonunun et satışlarını düşürdüğünü söyledi.
Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, kasap esnafının işlerinde büyük bir durgunluk yaşandığını kaydetti. Çıkar, “Kurban Bayramı, balık sezonunu ve okulların açılması derken buna bir de vatandaşın azalan alım gücü eklenince, kasap esnafının işleri beklediğimizden de daha çok durgunlaştı,” dedi.
Çıkar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Balık sezonunun açılması işlerimizi düşürdü. İşlerimizde durgunluk var. Biz, kasap esnafı olarak zaten Kurban Bayramı’ndan çıktığımızda, en az 1-1 buçuk ay işlerimizde belirgin bir düşüş yaşıyoruz. Vatandaş doğal olarak et almıyor. Kestiği kurbanın etini derin dondurucuda saklıyor. Kurban Bayramı ve bizi zaten etkiledi. Onun akabinde de balık sezonu açılınca işlerimiz daha da düştü. Kurban Bayramı ve balık sezonunun birbirine yakın tarihlerde oluşu et satışlarını düşürdü.
Vatandaşta alım gücü azaldığı için işlerimiz beklediğimizden de daha durgun geçiyor. Okulların açılması da masrafları arttırdı. Kurban Bayramı, balık sezonu ve okulların açılması derken hepsi üst üste gelmiş oldu. İşimiz zor.” /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci