güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ESNAF MAĞDUR, VATANDAŞ UYULAMADAN MEMNUN

Bandırma Belediyesi Zabıta Ekipleri kaldırımları işgal eden işyerlerinin tabela ve malzemelerini yaptığı uygulama ile kaldırttı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 11:09
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
ESNAF MAĞDUR, VATANDAŞ UYULAMADAN MEMNUN

Günler öncesinden hem yazılı hem de sözlü olarak uyarılar yapan ekipler işgallere müdahale ederek, Cumhuriyet Meydanı, Kaşif Acar Caddesi, Sevgi Yolu ve Saatçiler Sokak gibi yoğun bölgelerde işletmelerin masa, sandalye, şemsiye ve dolap gibi eşyalarını kaldırdı.

Bandırma Belediyesi'nin bu uygulaması, sokak ve caddeleri kullanan vatandaşlarca olumlu karşılansa da, bazı işletmeler bu uygulamaya karşı çıktı. Pandemi ve enflasyon gibi sebeplerden dolayı işlerinin kötüye gittiğini belirten birçok esnaf, kaldırım ve caddelere yayıldıklarını ifade etti. Ancak, işgaller nedeniyle kimi zaman yolda iki kişi yan yana yürümekte zorlanıyordu.

Bandırma Sevgi Yolu üzerinde yapılan bu uygulamayı esnaf ve vatandaşlara sorduk.

Karaoğlu " Herkes için eşit olması gerek "

Sevgi Yolu'nda uzun yıllardır yiyecek sektöründe faaliyet gösteren işletme sahibi Recep Karaoğlu: “Zaten şu an esnafın işi yolunda gitmiyordu. Esnaf olarak hep yazı bekledik, tüm emeklerimiz yaz içindi. Yaz aylarında dışarı birkaç masa koyuyorduk ancak o masalar artık yasaklandı. Bizler ne zaman başımızı kaldıracağız? Enflasyon nedeniyle piyasa şartları oldukça kötü. İsteriz ki Bandırma Belediyesi'nin işgalleri yasaklama kararı 3 ay ertelensin. Ekim ayında biz de masalarımızı içeri alırız, halkımız da bizi anlayışla karşılasın. Bu uygulamayı doğru buluyorum ama herkes için eşit olması gerek” dedi.

Özkan "Çarşı Esnafı İle Bu İşi İstişare Etmeliydiler"

Çarşı esnaflarından Özgür Özkan, “Bandırma Belediyesi'nin uyguladığı yasağa iki yönden bakabiliriz. Belediyenin uygulaması doğru gibi gözüküyor. Bizler bir dükkan kiraladık, bir yere kadar işgalimizi de yaptık ama bunu fazla abartmak doğru değil. İlk önce bu uygulamanın bir planlanması yapılmalıydı. En azından yaz boyunca izin verilip kış sezonuna girildiğinde toplanmalıydı. Belli kurallar çerçevesinde bu işi yürütmeliydiler. Çarşı esnafı ile bu işi istişare etmeliydiler. Bandırma'nın kalbi olan meydanlarda bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Bu yasak yüzünden birçok esnaf küçülmeye gidecek.”

Denizer "Ne Yapacağımı Bilemiyorum"

11 yıl önce İstanbul Ümraniye'den Bandırma'ya taşınan Muzaffer Denizer: “Geldiğim günden beri Cumhuriyet Meydanı'ndaki bankanın önünde numaralı gözlük satışı yaparak hayatımı idame ettiriyorum. Emekli olduğum için ek iş yapmak zorundayım. Belediye bu yeri bana uygun gördü. 11 yıldır bu yerde gözlük satarak evime ekmek götürüyorum. Bu sabah geldiğimde Bandırma Belediyesi tarafından işgaliyelerle ilgili bir çalışma başlatıldığını gördüm ve mağduriyet yaşadım. Ne yapacağını bilmediğini” ifade etti.

Bandırmalılar Uyulamadan Memnun

Bandırmalılar ile yaptığımız röportajda, ise sokakların işgal edilmesinde yapılan uyulamadan oldukça memnun oldukların belirttiler.

"Bandırma Belediyesi'nin işgal önleme uygulamasını çok yerinde buluyorum. Kaldırımlar tekrar yayalara kaldı ve daha rahat yürüyebiliyoruz. Çocuklarım ve benim için kaldırımların temizlenmesi harika oldu. Artık daha güvenli ve rahat bir şekilde yürüyoruz. Bu uygulama yalnızca kaldırımları açmakla kalmadı, aynı zamanda şehir düzenini de sağladı. Belediye'yi bu kararı için tebrik ediyorum. Eski günleri hatırlıyorum; yollar ve kaldırımlar bu şekilde işgal edilir miydi? Bandırma Belediyesi'ne bu düzenlemeyi yaptığı için teşekkür ederim." ifadelerinde bulundular. Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.