güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KAZ DAĞI’NDA YANGIN TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Kaz Dağı Milli Parkı'nda yangınla mücadele kapsamında yapılan yol temizliği, su depoları ve yol onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
KAZ DAĞI’NDA YANGIN TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edremit Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kaz Dağı Milli Parkı’nda gerçekleştirilen yangın tedbirlerini yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yapılan yol kenarı temizliği, orman yollarının onarımı ve yeni tesis edilen iki adet 102 tonluk su deposu çalışmaları değerlendirildi.

102 KİLOMETRELİK YOL ONARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Müdür Kayıran, Kaz Dağı’nın sahip olduğu endemik bitki türleri ve doğal yaşam ortamıyla Türkiye’nin en önemli doğal hazinelerinden biri olduğunu vurgulayarak, yangınlara karşı alınan önlemlerin bölgenin korunması açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, toplam 102 kilometrelik yol kenarı temizliği ve yol onarım çalışmalarının tamamlandığını, bu çalışmaların yangınla mücadelede kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

Kayıran, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis'ten olası yangınlara karşı yeni yol güzergâhlarının belirlenmesi ve bu güzergâhların hızlı bir şekilde programa alınması konusunda bilgi aldı. Kazdağı'nın orman varlığını korumak için yeni tedbirlerin devreye sokulacağı belirtildi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.