Köfteci Refik, Gönen’de Başlayan Serüvenine Bandırma’dan Sonra Şimdi de Erdek’te Devam Ediyor.
Köfteci Refik’in 3’üncü şubesi Erdek’te açıldı. 750 metrekarelik bir alan üzerinde ve güneşin en güzel battığı yer olarak bilinen Kumlu Yalı Mahallesi Sahil Bandı’nda hizmete giren Köfteci Refik’in yaz günlerinin vazgeçilmezi haline gelecek denize sıfır bir de bahçesi bulunuyor. Tüm bunlara bir de Köfteci Refik’in eşsiz köftesi eklenince her anlamda fark yaratan bir mekan ortaya çıkmış oluyor.
Farklı şubeleri açılsa da tamamen kendi üretimi köfteleriyle yıllardır aynı tadı bozmadan sunabilen Köfteci Refik’in Erdek’teki yeni şubesi de ilk günden ilgi odağı haline gelirken açılış törenine de ilgi büyük oldu. Vatandaşların adeta akın ettiği açılış törenine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın yanı sıra hem Bandırma’dan hem de Erdek’ten çok sayıda oda başkanı ve kurum amiri katıldı.
Açılış töreni konuşmalarla başladı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza birer konuşma gerçekleştirerek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı konuşmasında Köfteci Refik’in, Erdek’te restore edilerek yeniden gözbebeği haline getirilen çok değerli bir lokasyon üzerinde yer aldığını belirterek mekanın hayırlı olmasını diledi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise Erdek’i Bandırma’dan ayrı tutmadıklarını söyleyerek mekan sahiplerini Bandırma’dan sonra Erdek’te de bir değer yarattıkları için kutladı.
Biz de Marmara Medya Grup olarak İşletme Sahibi Refik Karaoğlu olarak bir röportaj gerçekleştirip düşüncelerini aldık. Karaoğlu, önce çiftliklerini kurup hayvancılık yaparak işe başladıklarını ifade ederek 4 yıl önce ise Köfteci Refik markasını oluşturarak başlangıcın temelini böylece attıklarını söyledi.
Sıradaki hedeflerinin ise Çanakkale’de bir şube daha açmak olduğunu vurgulayan Karaoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Biz çiftliğimizden sofranıza sloganı ile yola çıktık ve Balıkesir’in etini öncelikle Balıkesirlilere ve Balıkesir’e gelen bütün misafirlere sunmak adına çalıştık. Bunu sunarken de kaliteden ödün vermeden fiyat olarak en uygun hale nasıl getirebiliriz diye düşündük. Etin imalatını yani üretimi yapalım ve aramızdaki aracıları da kaldıralım dedik. Böylece en güzel eti en uygun fiyata meydana getirerek müşterilerimize sunduk.
Balıkesir’e gelen bütün misafirler Balıkesir’in sütünün, peynirinin ve etinin meşhur olduğunu bilirler. Bizden önce et üzerine çalışan ustalarımız bu işi daha üstün tutabilirlerdi ve Balıkesir çapında birçok et lokantası olabilirdi. Bugün, bir Adana’ya gittiğimiz de nasıl bir sürü Adana Kebapçı varsa bu Balıkesir’de de olabilirdi. Gelen misafirlerimiz de Balıkesir’in etini rahatlıkla tadabilirdi. Ben bunun böyle olması gerektiğini seneler önceden düşünüyordum. Nitekim şükürler olsun ki biz bunu başardık. Ailecek güzel bir çiftlik kurup bu tadı halkımızla buluşturabildik.
Şu ana kadar 60’a yakın çalışanımız var. Benim yanımda çalışan birçok genç kardeşimiz var. İnşallah onlar da bizden örnek alırlar. Bizden sonra bu bayrağı onlar taşırlar ve kendi mekanlarını açabilirler. Ben bu konuda destek olmaya her zaman varım. Onlara rakip değil de destek olmak için uğraşırım. Ben bu sektörün özellikle Balıkesir’de yayılmasını arzuluyorum. Gelip bizden fikir alabilirler. Her zaman için destek olacağım.”/Umut Osman Sunci-Esra Güven