güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MOR SOĞAN HASADI BAŞLADI

Erdek’in coğrafi işaretli ünlü mor soğanında hasat dönemi başladı. Ballıpınar Mahallesi'nde yetiştirilen mor soğanların hasadı, yoğun bir emekle gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 10:40
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
MOR SOĞAN HASADI BAŞLADI

Coğrafi işaret alan Mor soğanların temmuz ayı başında piyasada satışa sunulması bekleniyor. Nisan ayında Erdek genelini vuran sel, Narlı, Doğanlar, İlhanlar, Turan ve Ormanlı, Ballıpınar mahallelerini de etkilemişti. İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ekipleri, selin vurduğu kırsal mahallelerdeki zarar gören tarlalarda detaylı incelemelerde bulunmuştu. Ancak çiftçiler, selin ardından zarar gören alanlara yeniden mor soğan dikimi yaparak ürün kayıplarını en aza indirmeyi başardı. Sel ile zarar gören alanlara dikilen mor soğanlar, diğer bölgelerden biraz daha geç hasat edilecek.

Ballıpınar, Ormanlı ve Çayağzı Mahallelerinde yoğun olarak ekilen mor soğanların bu yıl yaklaşık bin dönümlük bir rekolte ile piyasaya sunulması bekleniyor. Coğrafi işaret alan mor soğanların, Temmuz ayı başında satışa çıkması planlanıyor. Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.