güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

REKTÖR BOZ’DAN 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajında gazeteciliğin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak basın mensuplarına teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 17:20
Muhabir: Oğulcan Bölükbaşı
https://www.bandirmayasam.com.tr
REKTÖR BOZ’DAN 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Boz, basının düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, gazetecilerin toplumsal farkındalık oluşturulmasındaki kritik rollerine dikkat çekti.

“DOĞRU VE GÜVENİLİR HABERCİLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Doğru ve güvenilir basının önemini vurgulayan Rektör Boz, "Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. Günümüz dünyasında her türlü bilginin yayılma ve toplumu etkileme hızının baş döndürücü bir şekilde arttığı göz önünde

bulundurulduğunda doğru ve güvenilir habercilik anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Tam bu noktada devreye giren gazeteciler, yaptıkları doğru haberlerle toplumsal bir sorumluluğu yerine getirirken zaman ve mekân mefhumlarını gözetmeden çalışırlar. Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü görevi gören ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak görev yapan başta Bandırmamızdaki gazetecilerimiz ve basın mensuplarımız  olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim."dedi.

Haber: Oğulcan Bölükbaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.