güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TAN: “YENİ NESİL TARIMI, YENİ NESİLLER ŞEKİLLENDİRECEK”

MTN Tohum Tar. Ürn. Hayv. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Ata Tan ve beraberindeki heyet, borsadaki yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak çalışmaları yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:20
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
TAN: “YENİ NESİL TARIMI, YENİ NESİLLER ŞEKİLLENDİRECEK”

MTN Tohum Tar. Ürn. Hayv. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Ata Tan, Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan’ı makamında ziyaret etti. Ata Tan’a; Sinan Tan ve Emre Tan da eşlik etti. Ziyarette BTB Genel Sekreteri Ertunç İşbay da hazırda bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Ata Tan ve beraberindeki heyet, borsada yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Sekreter İşbay’dan bilgi aldı. Ardından borsanın elektronik satış salonu, Akredite hububat laboratuvarı ile lisanslı depoculuk tesislerini gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Satış salonundaki işlemler ve akredite hububat laboratuvarındaki analizler hakkında bilgilendirilerek lisanslı depo tesislerindeki faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldılar. Tarımın geleceğinin gençlerin elinde olduğunu söyleyen Başkan Tan, yeni nesilleri tarımsal üretime dahil etmenin önemini vurguladı. 

GENÇLERİ TARIMA KAZANDIRMAK İÇİN TEKNOLOJİ ŞART”

Gençleri tarıma kazandırmak ve başarılı işler yapmalarını sağlamak için tarımda teknolojinin şart olduğunu söyleyen Başkan Tan “Yalnızca tarım ürünlerinin yetiştirilmesi değil, taşınması, depolanması, gıdaya dönüştürülmesi, hammadde kullanımı, pazarlama, sunum ve geri dönüşümü geleceğin dünyasının en büyük sorunları arasında olacağa benziyor. Tüm bu bilgiler kapsamında tarımda inovatif bir bakışın, AR-GE çalışmalarının ve yenilikçi teknolojilerin ve bunların sanal ve sosyal medya da sunumunun çok önemli olduğu ve olması gerektiği açıkça görülmekte. Yeni nesil tarımı da yeni nesiller şekillendirecek. Bizler mevcut bilgi ve birikimlerimizi gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarmakla sorumluyuz. Gençler de bu bilgilerin üzerine kendi bilgilerini ekleyerek gelişime devam edecekler. Gençleri tarıma kazandırmak ve başarılı çalışmalar yapmalarını sağlamak için tarım da teknoloji de şart. Verimli tarım uygulamaları son dönemde adını sıkça duyacağımız tarımsal terimler arasında olacağı düşünülmektedir. Küreselleşen dünyada ilişkilerin daha esnek, rekabete dayalı ve zamanında gerçekleştirilmesinin zorunluluğu konusu ülkemizde Borsaların faaliyetlerinin önemini de artırmaktadır.” dedi.

Haber: Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.