Vergi borcu yapılandırmasında son gün olan 31 Temmuz tarihinde vatandaşlar Bandırma Vergi Dairesine akın etti. Yapılandırma son güne bırakılınca vezne önlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Daha önceki yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlara, ikinci bir şans tanıyan borç yapılandırma için başvuru süresi bugün sona erdi. 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanıp vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, vergi dairelerin yolunu tuttu. En fazla yoğunluğun ise motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve borç yapılandırmasında yaşandığı öğrenildi.
27 Mayıs’ta yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı bazı alacakların yeninden yapılandırması ile ilgili kanun için başvurular dün sona erdi. Sabahın erken saatlerinde Bandırma Vergi Dairesinin yolunu tutan vatandaşlar henüz mesai saati başlamadığı için giriş kapısında metrelerce kuyruk oluştu. Vatandaşlar, mesai saatinin başlamasıyla birlikle evraklarıyla veznelerin yolunu tuttu. İlk saatlerde sistemin kilitlenmesiyle birlikte kuyruklar daha da uzadı. İlk sıradaki vatandaş ile en arkadaki vatandaşın işlem görmesi için yaklaşık 40 dakika beklemek zorunda kalınıyor.
Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor. Bu sürenin uzatılmasına ilişkin Kanunda yetki bulunmadığından, müracaat süresi uzatılmayacak. Yasayla, daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkân tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor./Serhat Barış