güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Veteranlar badminton şenliği başladı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 35 yaş ve üzeri sporculara yönelik ‘7. Geleneksel Veteranlar Badminton Şenliği’ Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 10:40
Kaynak: İGF Haber
Veteranlar badminton şenliği başladı

ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Badminton Antalya Temsilciliği ile bu yıl 7’nci kez düzenlediği, 150 sporcunun yarışacağı Geleneksel Veteranlar Badminton Şenliği 30 Haziran’a kadar sürecek. Müsabakada Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen veteranların yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Vietnam’dan da sporcular yer alıyor.

Türkiye’nin en yaşlı badminton oyuncusu Mehmet Yavaş, yarışmaya Bursa’dan katıldı. Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi olan 76 yaşındaki Yavaş ileri yaş grubuna hitap eden sporların azalmasından duyduğu üzüntüyü “Ülkemizde özellikle veteranlara yönelik sporların azalması nerdeyse 35 yaş üzeri sporcuların yok olmasına neden oluyor” şeklinde dile getirdi. Yavaş, Muratpaşa Belediyesi’nin veteranlara yönelik sporlara ön ayak olmasından mutluluk duyduğunu belirtti ve bu konuda tüm belediyelerin duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Certel, her yıl yaz aylarında yapılan badminton şenliğinde Türkiye’nin bir çok yerinden gelen arkadaşlarıyla buluşma fırsatı bulduklarını, maçlarda eğlenceli anlar geçirdiklerini aktardı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan, aynı zamanda Certel’in de eski öğrencisi olan 36 yaşındaki Sinan Rusuk ise bu tür organizasyonların kendilerine motivasyon sağladığını belirtirken “Çok keyifli, böyle organizasyonlar biz sporcular için özellikle de veteran sporcular için çok kıymetli” diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.