güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DR. SELİM PANÇ, ÜCRETSİZ İZİNE AYIRILAN İŞÇİLER İÇİN BAKANLIĞI GÖREVE DAVET ETTİ

CHP Bandırma İlçe Örgütü ve Ücretsiz izne ayırılan Adin Oto Donanım İşçileri basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
DR. SELİM PANÇ, ÜCRETSİZ İZİNE AYIRILAN İŞÇİLER İÇİN BAKANLIĞI GÖREVE DAVET ETTİ

CHP Bandırma İlçe Örgütü ve Ücretsiz izne ayırılan Adin Oto Donanım İşçileri basın toplantısı gerçekleştirdiler.

CHP Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Dr. Selim Panç, gerçekleştirdiği basın toplantısında ücretsiz izne ayırılan Adin Oto Donanım işçileri ile bir araya geldi. Sendika üyesi olan işçilerin söz konusu ücretsiz izine ayırılmaların anayasaya aykırı olduğunun altını çizen Dr. Selim Panç, “Anayasamızın 51. Maddesi işçilerin sendika üyesi olabilme haklarını garanti altına almıştır,” diyerek, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Dr. Selim Panç, “İnanıyorum ki bakanlık bu konuda gerekli incelemeleri yapacaktır. Müfettişler bu fabrikaya gönderilmelidir. Biz bakanlığımıza ve devletimize güvenmek istiyoruz. Anayasal haklarımızın korunmasını istiyoruz. İşçi kardeşlerimiz mağdurlar. Birçoğunun geçindirmek zorunda olduğu bir ev var. Haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar. Hiçbir neden olmadan ve çok tecrübeli oldukları halde sadece sendika üyesi oldukları için bu duruma düştüler. Bu mağduriyet bir an önce mutlaka giderilmelidir. Bu işçi kardeşlerimiz işlerine geri dönmelidir,” dedi.

Konu Performans Düşüklüğü İse Neden E-Devlet Şifreleri İstendi?

CHP Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Dr. Selim Panç’ın konuşmasının ardından söz alan işçiler çarpıcı açıklamalarda bulundular. Hepsi aynı ağızdan konuşan işçiler, üst kadrolar da dahil toplam 45 kişinin performans düşüklüğü nedeni bahane edilerek sendika üyesi oldukları gerekçesi ile ücretsiz izne ayırıldığını ifade ettiler. Adin Oto Donanım’daki yetkililerce, çantaları ve telefonları dışarıda bıraktırılarak bir odada sorguya çekildiklerini ve sendika üyesi olup olmadıklarına yönelik kontrol için E-Devlet şifrelerinin istendiğini, akabinde de ücretsiz izne ayırıldıklarını söyleyen İşçiler, bu süreçten sonra ise istifaya zorlandıklarını belirttiler. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.