güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BIÇAK BİLEME USTALARININ UZUN MESAİSİ BAŞLADI

Yaklaşan kurban bayramı öncesi bıçak bileme ustalarının işleri yüzde yüz oranında arttı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BIÇAK BİLEME USTALARININ UZUN MESAİSİ BAŞLADI

Yaklaşan kurban bayramı öncesi bıçak bileme ustalarının işleri yüzde yüz oranında arttı.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte bıçak bileyicilerinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. O bıçak bileyicilerinden biri de Hasan Kürkçü. Bandırma’da ailecek 3 nesilden bu yana bıçak bileme işinde olduklarını belirten Bıçak Bileme Ustası Hasan Kürkçü, “Bayram öncesinde işlerimiz yüzde yüz oranında arttı,” ifadesinde bulundu.

 Hasan Kürkçü, “İşlerimiz bu sene de çok yoğun. Vatandaşlar bıçaklarını geçen seneye göre daha erken getirmeye başladılar. Bayramın son günleri bizim için çok yoğun geçtiğinden dolayı artık bunu bilen vatandaşlar da temkinli yaklaşıyorlar. Yani işlerini son güne bırakmıyorlar,” dedi.

Vatandaşları seyyar bileyicilere karşı uyaran Hasan Kürkçü, bileme işlemin 3 aşamadan geçtiğini ve özenle yapılması gerektiğini anlattı. Hasan Kürkçü, “Vatandaşlar seyyar bileyicilerden memnun kalmadıklarını söyleyip genelde bize geliyorlar. Yoğunluğumuzun sebebi de bu zaten. Bir bıçağın bileme süresi en az 10-15 dakika sürer. Bıçak üç işlemden geçer. Taşlanması, keçeden geçmesi ve çapaklarının alınması gerekir. Bileme bu şekilde tamamlanır,” diye konuştu.

Fiyatların ise geçen sene ile aynı olduğunu belirten Hasan Kürkçü, “geçen sene de bıçağın tanesini 5 liraya biliyorduk, bu sene de 5 liradan biliyoruz. Balta ve satırları da 10 liradan biliyoruz,” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.