güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LEVENT BALKIŞ, “BİZİM SORUNLARIMIZA KULAK VERİN”

Disk Emekli-Sen Bandırma Temsilcisi Levent Balkış, emeklilerin sorunlarını gündeme getirerek, “Biz bu ülkede yok sayılıyoruz. Bizim sorunlarımıza kulak verin,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
LEVENT BALKIŞ, “BİZİM SORUNLARIMIZA KULAK VERİN”

Disk Emekli-Sen Bandırma Temsilcisi Levent Balkış, emeklilerin sorunlarını gündeme getirerek, “Biz bu ülkede yok sayılıyoruz. Bizim sorunlarımıza kulak verin,” dedi.

Disk Emekli-Sen Bandırma Temsilcisi Levent Balkış, yaptığımız özel röportajda emeklilerin sorunlarına ve ekonomik gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Levent Balkış, 13 milyon emeklinin sorunlarına artık kulak verilmesini, İntibak Yasası’nın çıkarılmasını ve EYT’liler ile ilgili sorunların da bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Levent Balkış, “Türkiye’de bütün toplum belli sıkıntılar yaşıyor. Pandemiyle birlikte belli sıkıntılar daha bariz olarak ortaya çıktı. Emekliler ve toplumun büyük kesimi pandemide devleti yanında göremedi. Yardım, destek, düzenleme ve düzeltmeler beklerken devlet maalesef bize İBAN numarası gönderdi.

Emeklilerin duruma gelecek olursak, biz bu ülkede yok sayılıyoruz. Siyasi iktidarlar emeklilerin varlığından rahatsız olmaya başladı, çünkü biz 13 milyonuz ve artık sesimiz çıkıyor. Sendikamız, örgütümüz var. Basın açıklamaları yapıyor, her yerde haykırıyoruz. Diyoruz ki, biz toplumun en çok üreten kesimiydik ve yaşamaya devam ediyoruz. Ölmediğimiz için bizden umudu kesmeyiniz. Bizim sorunlarımıza kulak veriniz.

Biz bundan sonraki süreçte de emeklilerimizin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. İntibak Yasası’nın çıkması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu yasa emekliler için çok önemli. Bildiğiniz gibi EYT’liler de var. EYT’lileri yok sayıyorlar ama onlar artık örgütlü oldular. Bir dernek çatısı altında örgütlendiler ve seslerini duyuruyorlar. İnanıyoruz ki onlar da mutlaka haklarını alacaklar,” dedi.

“Sürekli Bir Zam Furyası Var.”

Sözlerine son günlerde yapılan zamlarla ilgili konuşarak devam eden Levent Balkış, “Sürekli bir zam furyası var. Doğalgaza zam yapıldı, benzine zam yapıldı, elektriğe zam yapıldı. Her şeye zam var ama işçiye, emekçiye ve emekliye zam yapıldı mı? Komik zamlar yapıldı. TÜİK diye ucube bir kuruluş var. Sanırım yaptıkları tespitleri bu ülkede yapmıyorlar.  Çünkü yaptıkları tespitler gerçeği yansıtmıyor. Biz bakkala, markete gittiğimizde, benzin aldığımızda, tüp aldığımızda enflasyonun ne olduğunu görüyoruz. 6 ay önce aldığınız bir ürünü, 6 ay sonra aynı fiyata alabiliyorsanız biz de bütün söylediklerimizi geri alacağız. Bunlar gündem olduğu zaman gündem değiştiriyorlar ve günü kurtarmaya çalışıyorlar,” dedi. /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.