güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EYÜP İL, “E-TİCARET YAPANLAR KREDİ KULLANABİLİR”

Bandırma Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, e-ticaret yapan ve kriterlere uyan kişilerin esnaf, kredi ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullanabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2021 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
EYÜP İL, “E-TİCARET YAPANLAR KREDİ KULLANABİLİR”

Bandırma Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, e-ticaret yapan ve kriterlere uyan kişilerin esnaf, kredi ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullanabileceğini söyledi.

Bandırma Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, e-ticaret yapan bir kişinin Bandırma Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden kredi alamadığını belirterek aynı kişinin Edincik’ten kredi alabildiğini ifade etti. Balıkesir Merkez Kooperatifi, TESKOMB ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne konu ile ilgili yazı gönderdiklerini söyleyen Eyüp İl, “Aldığımız cevaplarda E-ticaret yapan kişilere kredi verilmemesine yönelik bir belge, yönetmelik ya da kanun yok,” dedi.

Eyüp İl, konu ile ilgili şunları söyledi, “E-ticaret elektronik ortamda yapılan ve son yıllarda pazar oluşturan bir sektördür. E-ticaret yapanların statüsü gerçek usul vergi mükellefidir. Fişleri, faturaları, irsaliyeleri Maliye Bakanlığı onaylıdır. Dolayısıyla E-ticaret yapanların diğer meslek gruplarından kredi çekme anlamında hiçbir dezavantajı yoktur.

Bandırma’da bu konuda bir sıkıntı yaşandı. E-ticaret yapan bir üyemize, Bandırma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından kredi kullandırılmadı. Yazılı olarak bunun gerekçesini sorduk. Balıkesir Merkez Kooperatifi’ne ve TESKOMB’a da bir yazı gönderdik. İlaveten Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne de yazı gönderdik. Yaz gönderdiğimiz bütün yerlerden E-Ticaret yapan bir mükellefin kooperatiflerden kredi kullanması noktasında olumlu ve ya olumsuz bir yönetmelik, kanun ya da genelge var ise bunların bize iletilmesini istedik. Hepsinden de cevap geldi. Bütün cevaplarda, E-ticaret yapan kişilere kredi verilmemesine yönelik bir belge, yönetmelik ya da kanun yok. Bunu tespit edip gereken yerlere bildirdik.

Kısacası esnaf bürokrasiye dayalı kriterlerini oluşturmuşsa, esnaf sicili var ise ve talep ettiği kredinin kefillik ya da ipotek anlamında karşılığı varsa, değerlendirmeye tabi tutulur. Devletin aracılık yaptığı kredilerden rahatlıkla faydalanabilir. Yani esnaf ve sanatkarsanız hiçbir ayrım yapılmaksızın bütün kooperatiflerden kredi çekebilirsiniz.

Konuyla eş zamanlı olarak Edincik Kooperatifi, aynı kişinin dosyasını hemen kabul etti ve e-ticaret yapan bu kişi kredisini kullandı. Bandırma’daki uygulamayla hiç alakası olmayan, bir uygulama gördük. Her iki kooperatifte Merkez Birliği’ne bağlı, her ikisi de devletin parasını veriyor ama uygulamaları farklıydı. E-ticaret yapan herkes kriterlere uyuyorsa kredi kullanabiliyor.” /Ahmet Türkmen-Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.