güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“ŞEHİTLERİMİZ BU KADAR SAHİPSİZ OLMAMALILAR”

Kurtuluş Mezarlığı’ndaki içler acısı görüntülere bir tepki de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve yetimleri Derneği’nden geldi. Bandırma Şube Temsilcisi Ecevit Karakoyun, “Orada şehitlerimiz yatıyor ve bu kadar sahipsiz olmamalılar,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“ŞEHİTLERİMİZ BU KADAR SAHİPSİZ OLMAMALILAR”

Kurtuluş Mezarlığı’ndaki içler acısı görüntülere bir tepki de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve yetimleri Derneği’nden geldi. Bandırma Şube Temsilcisi Ecevit Karakoyun, “Orada şehitlerimiz yatıyor ve bu kadar sahipsiz olmamalılar,” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve yetimleri Derneği Bandırma Şube Temsilcisi Ecevit Karakoyun, geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberle kamuoyu gündemine taşıdığımız Kurtuluş Mezarlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ecevit Karakoyun, bir buçuk yıl önce Kurtuluş Mezarlığı’nda da bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışma sonrası mezarlığın düzenlenmesi için resmi görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlattı. Kurtuluş Mezarlığı’nın tarihi açıdan çok önemli olduğunu ve mezarlıkta çok sayıda şehit mezarlığının bulunduğunu ifade eden Ecevit Karakoyun, “Mezarlığın düzenlenmesini, modernize edilmesini ve şehitlerimizin isimlerinin yazıldığı bir duvarın olması gerektiğini söylemiştik. Şu an için bir ilerleme söz konusu değil ve bu çok üzücü,” dedi.

Ecevit Karakoyun, yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Dernek olarak, daha önce Bandırma’da yatan tüm şehitlerimizle ilgili çalışmalar başlatmıştık ve bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Kurtuluş Mezarlığı’nda da bir çalışma yürüttük. Resmi tüm kayıtları inceledik ve Çanakkale Savaşı’nda yaralanarak Bandırma Harp Hastanesi’ne getirildikten sonra burada ölen şehitlerimizin Kurtuluş Mezarlığı’nda yattığı bilgisine ulaştık. 16 şehidimizim isim, soy isim ve künye bilgilerine rastlamış olduk. Ayrıca Bandırma-İstanbul arası sefer yapan ve ismi Atatürk tarafından verilen Trak isimli bir yolcu vapurunun, 1944 yılında bir kaza sonucu battıktan sonra, şehit olan 24 mürettebatının da Kurtuluş Mezarlığı’na gömüldüğünü öğrendik. 4 Kurtuluş Savaşı şehidinin de Kurtuluş Mezarlığı’na gömüldüğü söyleniyor ama biz resmi kayıtlarda bu bilgiye rastlayamadık. Tespit etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yerel halktan da gömülenlerle birlikte, Kurtuluş Mezarlığı’nda yaklaşık 300 insanın yattığını biliyoruz. Belediye ve resmi kurumlarla yaptığımız resmi görüşmelerde mezarlığın düzenlenmesini, modernize edilmesini ve şehitlerimizin isimlerinin yazıldığı bir duvarın olması gerektiğini söylemiştik. Şu an için bir ilerleme söz konusu değil ve bu çok üzücü. En son sizin yaptığınız haber aracılığıyla da gördük ki duvarlar yıkılmış, mezarlar dağılmış, mezar taşları çalınmış ve ya kaybolmuş.  Mezarlık şehitlik şeklinde düzenlenmeli ve şehitlerimizin hatırası yaşatılmalı. Ayrıca Minnettarız Projesi ile ortaya koyduğumuz Bandırmalı 325 Çanakkale Şehidimizin isimlerini de bu mezarlığın duvarlarında belirtebiliriz. Bu duvarda Kurtuluş Savaşı’nda Bandırma’yı kurtarmak için gelen son kurşun şehitlerimizin isimleri de yer alabilir, terörle mücadelede verdiğimiz bütün Bandırmalı şehitlerimizin de ismi yazılabilir. Yani kısacası böyle merkezi bir noktadaki mezarlıkta bütün şehitlerimizin isimlerini yaşatabiliriz.

Bir buçuk yıl gibi bir süre geçti ve biz çalışmamızı tamamlayıp herkese sunduk. Orada şehitlerimiz yatıyor ve bu kadar sahipsiz olmamalılar. Şehidine sahip çıkmayan toplumlar aynı o mezarlıktaki duvarlar gibi yıkılmaya mahkum olurlar.” /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.