güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

"ŞEHRİMİZİN SAHİP ÇIKMASI GEREKEN BİR DEĞER"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesine ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
"ŞEHRİMİZİN SAHİP ÇIKMASI GEREKEN BİR DEĞER"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesine ziyarette bulundu.

13 yıldır bölgede hizmet veren Esan Balya Kurşun Çinko İşletmesinin, ülkemizin en büyük ve en derin kurşun/çinko madeni olduğunu vurgulayan Çelik, " Esan Balya Kurşun Çinko İşletmesi 2021 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparak ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır. Özellikle iş alanlarının kısıtlı olduğu bu bölgede Balya başta olmak üzere civar ilçelerden 1.600 kişiyi doğrudan istihdam etmektedir. Bu tabloya baktığımızda Esan, şehrimizin sahip çıkması gereken bir değeridir” dedi.

Yıllık 130.000 Ton Kurşun İhraç Ediliyor

Esan Balya Üretim Direktörü Bülent Paralı işletme ile ilgili bilgi verirken, “İşletmemizde yıllık 130.000 ton kurşun çinko konsantresi üreterek tamamını ihraç ediyoruz, üst düzey çevre bilinciyle hareket ediyoruz, yerel istihdam ve yerel ekonomiyi güçlendirme politikasını benimsiyoruz. Ayrıca Esan, en fazla kadın istihdamı sağlayan maden şirketi olduğu için ödül almış bir işletmedir. Bunu da gururla belirtmek isterim” diye konuştu

Seracılıktan, Balya Spor Kulübüne Kadar Çeşitli Alanlarda Katkı Sağlanıyor

İşletmenin Balya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin süt işleme tesisinden, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün seracılık faaliyetlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Balya Spor Kulübü’ne devamlı katkı sağladığını söyleyen Esan Halkla İlişkiler Yöneticisi Fetih İbrahim Pekcan ise, bunun yanı sıra yakın çevredeki köylerin yol ve mezarlık düzenlemeleri, köy konağı ve aş evi gibi çalışmalarına destek olduklarını bildirdi. /Memet Koşar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.