Kurulduğu 1956 yılından bu yana adım adım büyümesini sürdüren Balıkesir Gönen merkezli süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt, ülke açısından zorlu geçen 2018 yılında üretimini ve istihdamını geliştirmeye odaklandı.
Özellikle beyaz peynir, kaşar peyniri ve UHT sütte üretim artışına gittiklerini söyleyen Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “2018’de 550 tonluk günlük üretimimizi 600 tona yükselttik. Yaygınlaşan bulunabilirlik, yükselen marka bilinci ve gelişen ihracat, üretim artışını tetikleyen unsurlar oldu” diye konuştu.
Teksüt, bu süreçte Gönen’deki üretim tesisisin yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa’daki bölge müdürlüklerinde artan iş hacmine, istihdam oluşturarak cevap verdi. Teksüt, böylece 2018’de personel istihdamını yaklaşık yüzde 14 arttırdı. Personel sayısı 505’ten 585’e çıktı.
Süt üretiminde kadın hassasiyeti
Hassas, özenle ve sabırla yaklaşılması gereken bir gıda maddesi olan süt, Teksüt’te geniş ölçüde kadın duyarlılığı ile işleniyor. Sadece süt ürünleri sektöründe değil, tüm Türk gıda işletmeleri arasında kadın istihdamına büyük önem veren bir marka olarak öne çıkan Teksüt, bu yöndeki anlayışını da sürdürdü ve sürdürmeye devam edecek. 2018 sonu itibarıyla Teksüt çalışanlarının yüzde 43’ü kadın personelden oluşuyor.