güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Fiyatlandırma Politikası Kullanıcıları Nasıl Etkiliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2024 11:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 11:00

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu Netflix’i bilmeyen yoktur. Şirket 2024’ün üçüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayınladı. Bu yayınlanan rapora göre güncel abone sayısıda belli oldu. Bu yazımda Netflix’in yılın üçüncü çeyreğinde güncel durumu ve kazancı hakkında bilgiler vereceğim.
Şirketin son 3 aylık süreçte kaç para kazandığı ve bunun ne kadarının kâr olduğu belli oldu. Bu sayıların tüm Netflix’i kapsadığını bilmenizi istiyorum. Ükleler olarak abone sayıları tam olarak açıklanmıyor.
Abone Sayısı ne kadar arttı?
Netflix tarafından yapılan açıklamaya göre, abone sayısı son çeyrekte 5,7 milyon arttı. Güncel abone sayısı ise 282,72 milyon oldu. Şirkete göre bu abone artışının en önemli nedeni bir süredir şifre paylaşımının engellemesinden olduğu gibi görünüyor.
Kazanç Ne kadar ?
Netflix 3 aylık süreçte 9,8 milyar dolar kazanarak geçtiğimiz yılın aynı döneminden yüzde 15 fazla kazanç elde etti. Şirketin bu dönem kârı ise 2,4 milyar dolar oldu ve yüzde 41 artış gösterdi. Açıklamaya göre, yılın son çeyreğine ilişkin de bilgi paylaşan şirket, gelecek çeyrekte 10,3 milyar dolar gelir elde edecek ve bu gelirin 1,8 milyar dolar net kâr elde edeceklerini tahmin ediyorlar.
Ülkemizde Netflix Üyelik Özellikleri ve Fiyatları ne?
Netflix’te şuan için fiyat ve özelliklerine göre üç paket bulunuyor. Bu paketlerin isimleri ve özellikleri şöyle;
Temel Paket
Aylık Fiyatı 149,99 TL olan paketin 720p çözünürlük ile aynı anda 1 cihazdan kullanabilirsiniz.
Standart Paket
Aylık Fiyatı 229,99 TL olan paketin 1080p çözünürlük ile aynı anda 2 cihazdan izleyebilirsiniz.
Özel 4K+HDR Paket
Aylık Fiyatı ise 299,99 TL olan paketi 4K çözünürlükte Ultra HD + HDR olarak 4 cihazdan izleyebilirsiniz.

Son olarak, Türkiyeye ilk geldiği zamanlardan bu yana benimde kullandığım Netflix’i aylar önce fiyatlarının artmasından dolayı iptal ettim. Fiyatlarını en son kontrol ettiğimde ise pahalılığın devam ettiğini görüyorum. Türkiyedeki fiyatları kullanıcılar sosyal medya hesapları üzerinden hep gündeme getiriyorlar fakat Netflix Türkiye’den bir cevap alamıyorlar. Daha önce kullandığım 4K’lık paketinde bile izlediğim diziyi 4K’yı bırakın 2K bile izleyemedim. Deneyimlerimin kötü gitmesi ve fiyat artışlarının fazla olması beni Netflix’ten uzaklaştırdı. Standart 720p çözünürlüklü paketin bile 149,99 TL olması ülkemizde birçok abone kaybetmesine neden olmuştu. 720P çözünürlükte video izlemek kaliteli bir deneyim olmadığından 1080p çözünürlüklü paketi almak istediğimizde 229,99 TL gibi bir rakamı aylık ödememiz gerekiyor. Bence en düşük paketin 1080p olması gerekiyor. Bir diğer paket ise 4K olanı bu çözünürlükte televizyonum olmadığından deneyimleyemedim. Fiyatı ise 299,99 TL gibi bir rakama alınır mı? size bırakıyorum.
Abonelik fiyatlandırma politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Netflix’in rekabet ettiği diğer platformlar arasında sizce hangi platform daha cazip?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.